Részvételi feltételek

A Mikulásvonat®-on való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történhet. A Mikulásvonat® 2019. november 22 – december 15. között minden nap, naponta 4 alkalommal közlekedik. A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:35, 14:10, 16:45 órakor.

A programon való részvétel előre megváltott helyjegy ellenében történhet, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített és fűtött kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon, valamint ezen kívül a 70 perces szabadtéri mesejátékon való részvételt.

Minden jegy egy meghatározott időpontra és helyre szól, ezért cserélni, más időpontban és helyen felhasználni nincs lehetőség.

A vonatok indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV végállomás, Miskolc, Dorottya u. 1.

A Mikulásvonat® kizárólag Miskolc, Dorottya utca és Lillafüred között közlekedik és az út során, egyéb megállóhelyeken nem áll meg. A vonatokra közbenső állomásokon le- és felszállni a szoros menetrend miatt nincs lehetőség.

Állójegy megváltására is van lehetőség korlátozott számban, melynek feltételei: kizárólag a 3. és 4. számú kocsikba, csak felnőttek részére, meglévő ülőjegy mellé.

A programhoz Lillafüreden (érvényes Mikulásvonat® jegy nélkül) már nem lehet csatlakozni, csak a Mikulásvonat® utasai vehetnek részt a szabadtéri Mesejátékban.

A jegyek magán úton történő ajándékozása vagy újraértékesítése esetén kérjük a vásárlást igazoló nyugta átadását is, mert azt kollégáink kérhetik a vonaton!

 

Egyéni jegyértékesítés

A Mikulásvonat® programján kizárólag előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni.

 • Az egyéni jegyértékesítést 2019. november 1-én 0:01-kor kezdjük online és november 4-én személyesen a Mikulásvonat® Jegyirodában.
 • Személyes jegyvásárlás esetén kérjük vegyék figyelembe, hogy a Jegyiroda nyitásáig (november 4.) online várhatóan több ezer helyre fog már egyéni foglalás érkezni
 • Online foglalást előzetes regisztrációval lehet tenni, amennyiben még nincs személyes profilja, az első foglalás alkalmával meg kell adnia az adatait, jelszavát, ezután bármikor visszatérve, a fiókjában megtalálja majd foglalásait
 • A regisztráció előnyei:
  • A személyes profil létrehozása, és az adatok előzetes mentése nagyban megrövidíti a jegyfoglalás idejét
  • Minden foglalását egy helyen tudja kezelni – módosítani – visszamondani a fizetési határidő lejártáig
  • Az előzetes regisztráció elérhető a jegyfoglaló rendszer megnyitása előtt – meggyorsítja a november 1. 0:01 nyitást követő foglalás menetét

Online egyéni foglalás menete: 

 • Amennyiben már 2018-ban újból regisztrált, kérjük jelentkezzen be fiókjába a jobb felső sarokban található belépő felületen. Amennyiben még nem regisztrált, a regisztráció is ugyanitt érhető el. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Mikulásvonat adatkezelése minden szempontból megfelel az új szabályozásnak, és az Ön személyes adatait is ennek megfelelően kezeljük, garantálva a megfelelő adatbiztonságot. Részletes adatkezelési tájékoztatónk elérhető a honlapunkon.
 • Kérjük ellenőrizze le adatai pontosságát a FIÓKOM menüpontban. FIGYELEM: e-mail címét mindenképp helyesen adja meg!
 • Az egyéni jegyértékesítés gombjára kattintva tudja megkezdeni foglalását.
  • Amennyiben regisztrált, rögtön az elérhető járatok jelennek meg Önnek.
  • Amennyiben még regisztráció nélkül szeretné megkezdeni foglalását, először ki kell töltenie a foglaláshoz szükséges adatokat, majd utána tudja megkezdeni helyfoglalását.
 • Kérjük válassza ki az indulási dátumot, és kattintson a kiválasztott vonatra. A piros csík a foglaltságot jelzi. Amint az egész vonat pirossá válik azt jelenti, hogy nincs több szabad ülőhely rajta.
 • Kérjük válassza ki a foglalni kívánt helyeket – ezt meg tudja tenni egyesével ha az ülésre kattint. Amennyiben mégsem arra a helyre kíván ülni amit megjelölt, újbóli rákattintással eldobhatja azt.
 • Kérjük vegyék figyelembe, hogy egy foglaláson belül maximum 9 hely foglalható egyszerre! Amennyiben több helyre van szüksége, azt több külön foglalással tudja megvásárolni.
 • 1 járaton belül lehetősége van több különböző vagonba is helyet foglalni. FIGYELEM: a jegyek meghatározott helyre szólnak, csak azon a helyen lesz lehetősége utazni, amit előzetesen megjelölt!
 • Amikor kiválasztotta az összes foglalni kívánt helyet, kérjük ellenőrizze a mikuláscsomagok számát a bal alsó mezőben. FIGYELEM: a rendszer automatikusan 0 db csomagot számol. Kérjük növelje a mennyiséget a kívánt darabszámig.
 • Ha mindent rendben talált, kattintson a LEFOGLALOM gombra.
 • Ellenőrizze az adatai helyességét, a foglalni kívánt jegyek mennyiségét, a mikuláscsomagok számát, és adja meg a fizetési módot. Ha valamin módosítani szeretne, a MÉG MÓDOSÍTOK gombbal vissza tud menni a vagonba, a helyek nem vesznek el.
 • A foglalás véglegesítését követően visszaigazoló e-mailt küldünk a megadott e-mail címre, illetve a FIÓKOM menüpont alatt láthatja, és a fizetésig módosíthatja összes foglalását.
 • FIGYELEM: amennyiben a foglalás véglegesítése előtt kilép az adott járatból, az összes kiválasztott helye törlődik, és szabaddá válik másoknak!

Figyelem! Kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy a foglalás során megadott adataik, különös tekintettel az e-mail címre, valódiak és pontosak legyenek!

Amennyiben az e-mailek kiküldését követően nem kapunk hibaüzenetet, a leveleket kézbesítettnek tekintjük. Kérjük, amennyiben a foglalás befejezését követően nem kapja meg 15 percen belül a megadott e-mail címre a visszaigazolásunkat, jelezze felénk a problémát az info@mikulasvonat.hu címen. Amennyiben nem érkezik meg a visszaigazolás, kérem ellenőrizze levelezése SPAM és egyéb fiókjait is.

Az egyéni jegyértékesítés eléréséhez kattintson az alábbi linkre:

Jegyfoglalás

Csoportos jegyfoglalás 20 fő felett

 • Az intézményi (óvodai, iskolai és alapítványi) csoportok részére, meghatározott feltételek mellett minden 10. fizető utas után 1 db tiszteletjegyet biztosítunk, amely a vonaton történő utazásra, illetve a programon való részvételre jogosít (mikuláscsomag átvételére azonban nem). Ezen felül előfoglalási kedvezményt biztosítunk 2019. október 18-től. Csoportos kedvezmény nem igényelhető a hétköznapokon 16:45-kor induló, továbbá valamennyi hétvégi vonatainkra. A nem kedvezményes vonatokra kizárólag 2019. november 18-tól, a még szabad helyek függvényében tudunk foglalásokat rögzíteni. November 18. előtt a jegyiroda munkatársai technikai okokból nem tudnak csoportos utazási igényt rögzíteni a fent említett időpontokra.
 • Technikai okokból nem áll módunkban mikuláscsomag nélkül fogadni a csoportokat. Amennyiben saját csomagot kívánnak a gyerekeknek hozni, kérjük feltétlenül jelezzék ezen igényüket a foglalási űrlap megjegyzés mezőjében, hogy egyeztethessük ennek technikai feltételeit.
 • Céges csoport foglalási igény esetén kérjük vegyék fel kollégáinkkal a kapcsolatot (info_kukac_mikulasvonat.hu)

Online csoportos foglalás menete

 • Az intézményi (óvodai, iskolai, alapítványi, céges stb.) csoportok részére online tudunk foglalási lehetőséget biztosítani, telefonon nem áll módunkban foglalást rögzíteni.
 • Amennyiben már 2018-ban újból regisztrált, kérjük jelentkezzen be fiókjába a jobb felső sarokban található belépő felületen. Amennyiben még nem regisztrált, a regisztráció is ugyanitt érhető el.
 • Belépést követően a Fiókom menü pontban tudják pontosítani a kapcsolattartói és számlázási adatokat. A foglaláshoz ezen adatok megadása kötelező, azonban a későbbiekben még módosítható.
 • Az űrlap kitöltése során meg kell adni a képviselt intézmény és a kapcsolattartó adatait, a számlázási információkat,  a preferált utazási időpontot illetve a tervezett létszámot
 • A járatoknál látják, hogy mely vonatokon mennyi elérhető hely van még – a megadott létszám alapján azokat a vonatokat, ahol nincs elegendő szabad hely, nem is engedi kiválasztani a rendszer
 • Az űrlap kitöltése nem jelent automatikusan sikeres foglalást, azt minden esetben vissza kell, hogy igazolja a jegyiroda munkatársa.
 • Amennyiben az időpont nem megfelelő, vagy valamely adat nem egyértelmű, munkatársunk legkésőbb 2 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot
 • Személyes profiljában, a fizetési határidő lejártáig (eltérő egyedi egyezség hiányában az időpont visszaigazolásától számított 15. nap, vagy az utazás megkezdését megelőző 5. nap) önállóan változtathatja a személyek számát a szabad helyek függvényében, illetve a mikuláscsomagok számát is. Mikuláscsomag jegyet a befizetés után is, az utazás megkezdéséig válthat a Jegyirodában.
 • A jegyek ellenértékét minden esetben a megadott határidőn belül, előre szükséges kifizetni. A nagy érdeklődésre tekintettel a határidőre nem rendezett foglalásokat törölhetjük!

Csoportos igény leadása