Pályázati lehetőség ingyenes utazásra a Diósgyőri Mikulásvonaton

A Mikulásvonat program szervezője a Diósgyőrért KHA az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosít a Mikulásvonaton történő utazásra azon gyermekek/felnőttek részére, akik valamilyen értelmi vagy testi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben fogyatékkal élő gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! Meghatározott feltételek mellett (csoportok esetében kötött időpontok) a gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket. Ingyenes utazásra kizárólag kollégáink által előzetesen írásban visszaigazolt engedély alapján van mód!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes gyermek szállítására alkalmas. Kérjük, a foglalásnál feltétlenül jelezzék felénk, amennyiben a lifttel ellátott kocsit szeretnék használni, mert csak ebben az esetben tudjuk garantálni, hogy az adott járaton a vonathoz lesz kapcsolva a liftes kocsi.

Pályázati feltételek:

Csoportos pályázati lehetőség:

Olyan intézmények, alapítványok, szervezetek pályázatát várjuk, akik sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, családok támogatásával foglalkoznak életvitel szerűen. A jelentkezés feltétele az alább található pályázati lap maradéktalan kitöltése, majd hivatalos intézményi pecséttel, és aláírással ellátva annak visszaküldése az info@mikulasvonat.hu címre elektronikus formában (JPEG, PDF formátumban).

MIKULÁSVONAT PÁLYÁZATI ADATLAP SNI ÉS HHH CSOPORTOK RÉSZÉRE

Pályázati lehetőség magánszemélyek részére:

 

A Diósgyőri Mikulásvonat programján a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a 1998. évi XXVI. törvény szerint súlyosan fogyatékos személyek és kísérője (18 év alatti személy esetén 1 fő, kerekesszékkel közlekedő, vagy súlyos testi fogyatékossággal élő személy esetén maximum 2 fő) részére. .

A rendezvény látogatásához, időponthoz kötött előfoglalás szükséges, ezért az Alapítvány kizárólag a még szabad helyek függvényében tud utazási lehetőséget kínálni. Kérem , hogy az egyéni foglalás során a megjegyzés rovatban tüntessék fel a pályázati szándékot, illetve a hatósági igazolvány számát. Amennyiben a jogosult érvényes foglalással rendelkezik, legkésőbb a díjfizetés előtt jelezheti az ingyenes részvételre vonatkozó igényét. Amennyiben a foglalás és a díjfizetés már megtörtént, a jogosultnak utólag is lehetősége van a kedvezmény igénybevételére, melynek végső, jogvesztő határideje az utazás megkezdése. Díj visszafizetésre kizárólag a Mikulásvonat Jegyirodában van lehetőség, a hivatalos nyitva tartási időben.

A programon történő ingyenes részvétel feltétele a Magyar Államkincstár által kiállított Hatósági Igazolvány és a személyazonosságot igazoló okmány bemutatása, valamint az alábbi dokumentum leadása a jegyek átvételekor.

Mikulásvonat regisztrációs adatlap súlyosan fogyatékos magánszemélyek részére