Pályázati lehetőség ingyenes utazásra a Diósgyőri Mikulásvonaton

A Mikulásvonat program szervezője a Diósgyőrért KHA az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosít a Mikulásvonaton történő utazásra azon gyermekek/felnőttek részére, akik valamilyen értelmi vagy testi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben fogyatékkal élő gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! Meghatározott feltételek mellett (csoportok esetében kötött időpontok) a gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket. Ingyenes utazásra kizárólag kollégáink által előzetesen írásban visszaigazolt engedély alapján van mód!

Pályázati feltételek:

Pályázati lehetőség magánszemélyek részére:

A Diósgyőri Mikulásvonat programján a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a 1998. évi XXVI. törvény szerint súlyosan fogyatékos személyek és kísérője (18 év alatti személy esetén 1 fő, kerekesszékkel közlekedő, vagy súlyos testi fogyatékossággal élő személy esetén maximum 2 fő) részére. .

A rendezvény látogatásához, időponthoz kötött előfoglalás szükséges, ezért az Alapítvány kizárólag a még szabad helyek függvényében tud utazási lehetőséget kínálni. Kérem , hogy az egyéni foglalás során a megjegyzés rovatban tüntessék fel a pályázati szándékot, illetve a kedvezményre jogosító igazolvány számát. Amennyiben a jogosult érvényes foglalással rendelkezik, legkésőbb a díjfizetés előtt jelezheti az ingyenes részvételre vonatkozó igényét. Amennyiben a foglalás és a díjfizetés már megtörtént, a jogosultnak utólag is lehetősége van a kedvezmény igénybevételére, melynek végső, jogvesztő határideje az utazás megkezdése. Díj visszafizetésre kizárólag a Mikulásvonat Jegyirodában van lehetőség, a hivatalos nyitva tartási időben.

100%-os utazási kedvezményre jogosító igazolványok:

  • SINOSZ – SIKETEK ÉS NAGYOTHALLÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK ARCKÉPES ÉRVÉNYES IGAZOLVÁNYA
  • AOSZ – AUTISTÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ÁLTAL KIADOTT ÉRVÉNYES IGAZOLVÁNY
  • MVGYOSZ – MAGYAR VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK ÉRVÉNYES ARCKÉPES IGAZOLVÁNYA
  • MEOSZ – MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK ÉRVÉNYES ARCKÉPES IGAZOLVÁNYA
  • ÉFOÉSZ – ÉRTELMI FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK ÉS SEGÍTŐIK ORSZÁGOS ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉGÉNEK ÉRVÉNYES ARCKÉPES IGAZOLVÁNYA

50%-os utazási kedvezményre jogosító igazolványok (kizárólag az érintettre vonatkozik, a kísérőjére nem érvényes):

  • MÁK KÁRTYA – Magyar Államkincstár által kiállított Hatósági Igazolvány

A programon történő kedvezményes részvétel feltétele a kedvezményre jogosító igazolvány és a személyazonosságot igazoló okmány bemutatása, valamint az alábbi dokumentum leadása a jegyek átvételekor.

Mikulásvonat regisztrációs adatlap súlyosan fogyatékos magánszemélyek részére

 

Csoportos pályázati lehetőség:

Olyan intézmények, alapítványok, szervezetek pályázatát várjuk, akik sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, családok támogatásával foglalkoznak életvitel szerűen. A jelentkezés feltételeiről az alább található pályázati lapon tájékozódhat, kérjük tölte ki, majd hivatalos intézményi pecséttel, és aláírással ellátva küldje vissza az info@mikulasvonat.hu címre elektronikus formában (JPEG, PDF formátumban).

MIKULÁSVONAT PÁLYÁZATI ADATLAP SNI ÉS HHH CSOPORTOK RÉSZÉRE